ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

В блога място ще намерят теми ,свързани с миналото, настоящето и бъдещето на спорта и спортната наука в България.

вторник, 19 октомври 2010 г.

Лоренсо спечели титлата в Moto GP


Испанският мотоциклетист Хорхе Лоренсо спечели първата си титла в Моto GP. Пилотът на "Ямаха" завърши трети в състезанието за Голямата награда на Малайзия и е недостижим за преследвача си Дани Педроса, който не участва на "Сепанг".

Лоренсо има вече 313 точки в генералното класиране - с 85 повече от сънародника си. Той трябваше да завърши сред първите девет в Малайзия, за да триумфира с титлата три състезания преди края.

Първи на "Сепанг" завърши съотборникът на испанеца Валентино Роси. Италианецът, който от следващия сезон няма да се състезава за "Ямаха", а за "Дукати", поздрави Лоренсо за успеха му още на пистата.

Това е едва третият сезон за Хорхе Лоренсо в Моto GP. 23-годишният мотоциклетист спечели седем от досегашните 15 състезания през сезона.

Той е едва вторият испанец, който печели титлата в най-силния клас. Другият е Алекс Кривие през 1999 г.

Така състезател на "Ямаха" печели за пети път титлата от 2002 г. насам. Всичките други са на сметката на Валентино Роси - през 2004, 2005, 2008 и 2009 г.

Благодарение на първото си място в Малайзия пък Роси се изкачи на трето място в генералното класиране и все още има шансове да измести и Педроса от второто. Изоставането му е 47 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар