ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

В блога място ще намерят теми ,свързани с миналото, настоящето и бъдещето на спорта и спортната наука в България.

вторник, 16 септември 2014 г.

Морихей УЕШИБА


"Всеки човек, появяващ се в нашия живот е учител! Някой ни учи да бъдем по-силни, някой ни учи да прощаваме, някой да бъдем щастливи и да се радваме всеки ден. Някой въобще не ни учи-просто ни пречупва, но и от това получаваме опит. Цени всеки човек, даже ако се е появил само за миг това не е случайно!"

Който не владее нищо, той владее всичко.

Сърцето на човек не се различава от душата на небето и земята. В своята практика дръжте в ума си взаимодействието на небе и земя, вода и огън, Ин и Ян.

Великият път - е всъщност, отсъствие на Път.

Не гледайте на този свят със страх и отвращение. Чувствайте се свободни да гледате в лицето на това, което ти предлагат боговете.

За да стигне до върховната истина, трябва непрекъснато и с цялото си сърце да търсите искреност.

Ролята на човечеството - да достигне дарените цели с чисто сърце, намиращо се в хармония с вселената и обичащи всички.

Във всеки има дух, който е нужно да се усъвършенства; тяло, което трябва да бъде тренирано; и път, който трябва да бъде преминат.
Дръжте ума си светъл и ясен като огромното небе, огромен океан, и най-високият връх, изпразнен от мисли. Винаги дръжте тялото си пълно със светлина и топлина. Напълнете себе си силата на мъдрост и просветление.
Напредъкът идва при тези, които тренират всеки ден. Доверете ми се, тайните техники не водят до никъде.

Целта на тренировките - да затегне отслабеното, да укрепи тялото и да шлифова духа.

Търсенето на спокойствие - един от начините за молитва, която ражда светлина и топлота. Забравете за кратко себе си, знайте, че мъдроста и състраданието лежат в тази топлота. Когато вие отидете на тази планета, опитайте да забележите, истинският вид на небесата и земята; това е възможно, ако вие не позволите на себе си да бъдете парализирани от страх и решите, че всички ваши жестове и пози ще са свързани с това, което си мислите.

Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.

Морихей Уешиба

Няма коментари:

Публикуване на коментар