ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

В блога място ще намерят теми ,свързани с миналото, настоящето и бъдещето на спорта и спортната наука в България.

петък, 25 януари 2013 г.

Поводи за гордост българска...


Златните момичета на Илиана Раева

В последно време българският спорт ни предостави много възможности за национална гордост. България отново има свойте златни момичета в художествената гимнастика! Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова- са имената на българския ансамбъл.
Надпреварата в Монпелие се превърна в най-успешното световно първенство за България в последните години със спечелените пет медала- един златен и четири бронзови на ансамбъла и на Силвия Митева. Така нежните грациите показаха не само на родната публика, но и на световната, как с упоритост, борбеност, множество лишения и колективна работа се постига грандиозен успех.
21-годишната Ренета Камберова споделя -"Илияна повярва в нас, когато абсолютно никой не го направи... В началото беше много трудно не само защото сме нов ансамбъл и не се познавахме. Имаше страшно много негативни упреци - и срещу нас, и срещу нея. Много ни нападаха за това, че не сме достатъчно добри, за да сме национален отбор. И затова сме й много благодарни. Че повярва в нас и абсолютно нищо не можеше да я разколебае да се занимава сериозно с нас".
Илиана Раева съгради шампионски дух в ансамбъл с който всички се гордеем! Благодарим на нея и на златните ни момичета за победата и славата, която донесоха на българската спортна история! 

Ивет Лалова - първата българка - европейска шампионка на 100 метра

Ивет Лалова взе златен медал на европейското първенство по лека атлетика в Хелзинки, което я направи първата българка- европейска шампионка на 100 метра. С това голямо постижение тя се превърна в още един повод за национална гордост. Това е най-големият успех в кариерата на спринтьорката, както и първа титла в историята на България от късия спринт на европейско първенство.
Ивет стартира в четвърти коридор и измина трасето за 11 секунди и 28 стотни, като в сериите записа най-добро време за сезона в Европа с невероятните 11.06 секунди. След това спечели и полуфиналната серия с време 11.23 секунди. Втора на първенството се нареди Олеся Повх (Украйна) с 11,32 секунди, а трета остана Лена Гринчикайте (Литва) също с 11,32 секунди.
Лалова споделя, че това е титла, за която е мечтала от години. Неспирните тренировки, упорития труд и огромното желание са пътят към успеха на истинският шампион.
Това е 36-и медал за България за лека атлетика от европейски първенства и първи златен от 6 години насам.
Поздравяваме я за успехите и се гордеем с нея!

Няма коментари:

Публикуване на коментар